Husbukk i materialer

Registrering av husbukkskader – hva skjer når klimaet endrer seg?

Kunnskapen vi har i dag om hvor i Norge husbukken kan gi skader på trevirke i hus ble samlet inn på 1960-tallet. Med de siste tiårenes endringer i klimaet kan man forvente at utbredelsen av insekter vil endre seg, og dette gjelder også husbukken. Mycoteam har i samarbeid med Riksantikvaren satt i gang et prosjekt for å samle inn oppdatert kunnskap om husbukkens utbredelse. Vi vil gjerne ha opplysninger om skader, både gamle og nye, og vi håper du vil bidra til dette!

 

NB: Vi vil svært gjerne ha bilder av skaden du rapporterer inn i skjemaet, da dette gjør det mye lettere å vurdere om det faktisk dreier seg om husbukk. Bilder av selve skaden, av eventuelle voksne insekter eller larver, og av utflygningshull. Legg gjerne inn en målestokk i bildet (målebånd e.l.). Bildene må sendes oss pr e-post: husbukk@mycoteam.no. Skriv hvor hvert bilde er tatt og hva det viser.

Dersom du ønsker kontakt med oss, for eksempel for å be om bistand til å vurdere en husbukkskade, send e-post til husbukk@mycoteam.no.

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.
Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler eller fortsette å bruke nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.