sized__MG_3082.JPG

CO2 måling

Mycoteam måler konsentrasjonen av CO2 for å se om den stiger for høyt i forhold til normverdier. Dersom den stiger for høyt viser dette at ventilasjonen i dette rommet er for dårlig og at man får inn for lite frisk og ren luft. CO2 konsentrasjonen sier derfor noe om luftkvaliteten og om det er behov for en bedret ventilasjon.

Hvorfor måle CO2

Det er først ved svært forhøyede CO2 verdier (> 3-5 000 ppm) man kan oppleve direkte helseproblemer. Imidlertid vil ofte en forhøyete CO2 verdi vise at luften ikke skiftes tilstrekkelig raskt ut. Dette gjør at andre forurensninger i inneluften (støvpartikler, allergener og ulike avgasser) vil samle seg. Dette kan igjen føre til plager som hodepine, slimhinneirritasjon og nedsatt arbeidskapasitet.CO2 konsentrasjonen er en god hygienisk indikator på luft utskifte for å unngå et ubehagelige nivå av kroppslukt.

Grenseverdier

Grenseverdien for CO2 er satt til 1000 ppm (parts per million) i folkehelseinstituttets «anbefalte faglige normer for inneklima». Hvis verdien overstiger dette er det et tegn på at det ventilasjonen er for dårlig i forhold til hvor mange mennesker som oppholder seg i rommet. Verdien må derfor sees opp mot rommets personbelastning.

Hvordan måle CO2

Kortidsmålinger og punktmålinger av CO2 er lite nyttige når man vurderer inneklimaet. Det normale er at man plaserer ut måleutstyret 2 – 3 døgn for å få med den naturlige variasjonen i lokalene man måler i. Spesielt viktig er dette i lokaler med balanserte ventilasjonsanlegg som skrus av / på. Når man måler er det viktig at lokalet er i normal bruk og at vinduer, ventiler etc som normalt står åpne er det. Det er også viktig at målerne blir plassert steder i lokalet som gir et riktig bilde av luftforholdene da tilluft fra ventilasjonsanlegg, åpne vinduer osv. kan gi store lokale forskjeller.

Mycoteam utarbeider tiltak basert på resultatene av CO2 målingen. Det er da viktig at det gjøres en totalvurdering av problemstillingen og at ikke nødvendigvis enhver overskridelse av grenseverdien er styrende for hvilke tiltak som igangsettes.

Kontakt oss

Navn
E-post
* Telefon

Gateadresse
Postnummer
Poststed
Din melding
Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.
Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler eller fortsette å bruke nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.