Kokongen

Fukt, forskning og forsikring på Nasjonalt fuktseminar

Det blir nasjonalt fuktseminar i 2018 også! Viktige tema denne gang blir juridiske forhold rundt skadesanering, informasjonsflyt ved boligsalg, og fukt i byggeprosess.

Når skader eller mangler skal utbedres, er det ofte gråsoner der både forsikringstaker og saneringsfirma kan ha vanskeligheter med å manøvrere. Mange profesjonelle aktører uttaler seg så forvirrende at huseierne ikke skjønner hva de kan få erstattet eller hva de bør foreta seg.

Mycoteam og SINTEF Byggforsk ønsker derfor å rydde opp i begreper som levetid, standard, verdi og dekningsområde.

– Vi har noen feil som ofte begås, blant annet ved fratrekk for alder, og vil se nærmere på disse. Vi vil også presentere nye vurderinger av kvaliteten på informasjon ved boligsalg – blir kjøperen klokere? spør seniorforsker Sverre B. Holøs ved SINTEF Byggforsk.

Det vil bli satt søkelys på moderne arkitektur og hvordan man kan unngå fuktproblemer. Byggfukt er et annet viktig tema: Hva gjør man den dagen det styrtregner på byggeplassen? Vi får presentert ulike aktørers syn på fukt i byggeprosessen, samt erfaringer med fukt i tak og fasader på spenstig fasadearkitektur. Erfaringer med modulbygging står også på agendaen. Ved skader i modulbygg kan det være store utfordringer ved undersøkelser og utbedring.

Seminaret holdes på Meet Ullevaal (Tidligere UBC), onsdag 14. mars kl. 9.00-16.00.

Les mer og meld deg på her

Program Nasjonalt Fuktseminar 2018

Om Mycoteam

Mycoteam er en spisskompetansebedrift innen råtesopp, inneklima, muggsopp, fuktproblematikk og fuktkontroll, asbest, treødeleggende insekter og andre insekter i boliger. Vi utfører både inspeksjoner og prøveanalyser. Mycoteam er en ledende aktør i Norden innen våre fagområder, og vår akademiske kompetanse er en hovedramme for virksomheten. Vi formidler vår faglige kompetanse til markedet på en løsningsorientert måte, og gir våre oppdragsgivere et godt grunnlag for å utbedre eksisterende skader, forstå skadeårsaken og unngå fremtidige problemer.

Om SINTEF Byggforsk

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Vi tilbyr spisskompetanse innen fagområder som arkitektur, bygningsfysikk, forvaltning, drift og vedlikehold av bygninger, vannforsyning og annen infrastruktur. Våre medarbeidere jobber hver dag sammen med over 2.000 ansatte i SINTEF for å oppfylle vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn.


Kontakt

Faglig:
Sverre B. Holøs

Mari Sand Austigard
Seniorrådgiver, tlf. 905 32 965
mari@mycoteam.no

Administrativt:
Tone Margrete Farestad
tmf@mycoteam.no
Tlf. 919 02 456

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.
Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler eller fortsette å bruke nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.