Kondens og mugg i vinduskarmer

«Når nettene blir lange og kulda setter inn…» er det det ikke bare julestemningen som melder seg, men også dugg på vinduer og vekst av muggsopp i vinduskarmene. Hva skyldes det og hva kan man gjøre for å unngå dette?

Vanndampen i romluften som vi produserer ved tilstedeværelse og aktiviteter i boligen skal normalt luftes ut, men i fyringssesongen lukker vi gjerne lufteluker og lufter mindre via vinduer enn hva vi gjør om sommeren. Hvis det er noen kjølige overflater i boligen blir det derfor lett kondensering og i løpet av få uker kan det bli synlig vekst av muggsopp. Dette skjer særlig i vinduskarmer og ekstra ille blir det hvis gardinene ikke trekkes vekk på dagtid, slik at kondensvannet kan tørke ut. Husk at du også kan ha kalde ytterhjørner og da kan det bli muggsoppvekst bak gulvlister eller inn bak møbler som står inn mot yttervegger.

Muggsoppskader innendørs er ikke akseptabelt. Fordi slike skader er mest vanlig på soverom, er det en ekstra stor fare for at dette har en direkte negativ belastning på inneklimaet for dem som oppholder seg der.

Har du mistanke om kondensproblemer og dårlig inneklima så kan en Mycotape prøve gi deg gode svar eller du kan få «besøk» på soverommet med en videoinspeksjon via mobiltelefonen din. Dette for å avklare skadebildet, hvilke konsekvenser det fører til og hvordan de utbedres, samtidig som du blir kjent med videotjenesten MYCOonline.

Kontakt oss

Nyhetsbrev

Abonnér på vårt nyhetsbrev!