Husbukk i materialer_101.jpg

Husbukk

Mycoteam har en solid kunnskap om husbukkskader og vi kan ved å foreta en befarng klarlegge aktuelle problemstillinger og gi nøytrale råd om eventuelle tiltak. Vi utfører ikke bekjempelsestiltak og har dermed ikke økonomisk interesser i eventuelle tiltak som vi anbefaler. Flere av våre medarbeidere er autoriserte skadedyrbekjempere i henhold til Forskrift om skadedyrbekjempelse, så vi kan dermed gjennomføre undersøkelser og vurderinger i henhold til denne forskriften.

Husbukk forårsaker nedbrytning av særlig soppoppvarmet treverk og over tid kan dette føre til en betydelig svekkelse av materialer og konstruksjoner.
I Norge finnes det husbukk langs Sørlandskysten, i deler av Telemark samt i indre deler av Vestlandsfjordene opp mot Sør-Trøndelag.

Angrep av husbukk kan opptre i relativt ferskt virke men det er gjerne over tid hvor det kan oppstå betydelige svekkelser. Fordi skadene utvikles langsomt, har man god tid på seg å gjøre en grundig undersøkelse og vurdering av skadene før eventuelle tiltak gjennomføres.

Bekjempelse av husbukk må skje etter nærmere vurdering av de faktiske skader, men det er verken hensiktsmessig eller effektivt å kun bekjempe husbukk med insektgift.

 

Kontakt oss

Navn
E-post
* Telefon

Gateadresse
Postnummer
Poststed
Din melding
Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.
Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler eller fortsette å bruke nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.