Stokkmaur.jpg

Stokkmaur

Mycoteam har en tverrfaglig kompetanse som omfatter både bygningsfysikk, bygningsbiologi og skadedyrbekjempelse. Dette danner grunnlaget for at vi gir kompetente og nøytrale råd om aktuelle tiltak. Flere av våre medarbeidere er autoriserte skadedyrbekjempere, så selv om vi ikke utfører noen utbedringstiltak kan vi dermed gjennomføre undersøkelser og vurderinger i henhold til forskrift om skadedyrbekjempelse.

Stokkmaur kan etablere reir i forbindelse med bygninger. Slike skader fører til både bekymring usikkerhet om hva som er skadeårsak og aktuelle tiltak. En nøytral og tverrfaglig vurdering av skaden er en nødvendig forutsetning for å oppnå en optimal og korrekt bekjempelse.

Det finnes tre arter av stokkmaur i Norge, hvorav to av dem; vanlig stokkmaur (Camponotus hercleanus og varmekjær stokkmaur (C. ligniperda) er vanlig forekommende i store deler av landet. I naturen har stokkmaur reir i stubber og trær. De etablerer reiret i råtesoppskadet treverk, men de kan etter hvert dessuten hule ut friskt treverk hvis de trenger ytterligere plass. Treverk i bygninger kan gi stokkmaurene et tilsvarende tilholdsted som de de finner uten i naturen. Innendørs kan de også etablere reir i forbindelse med en del harde isolasjonstyper som ekspandert og ekstrudert polystyren og polyuretanskum, særlig hvis det er fuktskadet. Fordi maurene trenger en ekstern oppvarming for å få optimale forhold, er reirene ofte i soleksponerte konstruksjoner. De kan også etablere seg i materialer som er oppvarmet av lokale varmekilder som varmekabler samt kjøleskap og frysere.

En faglig forsvarlig og vellykket bekjempelse av stokkmaurskade krever en innledende grundig og nøytral undersøkelse og vurdering av skaden. Først når dette er utført kan man avklare hvilke tiltak som er aktuelle å gjennomføre.

Kontakt oss

Navn
E-post
* Telefon

Gateadresse
Postnummer
Poststed
Din melding
Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.
Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler eller fortsette å bruke nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.