Hva er heksesot

Mycoteam har lang erfaring i å dokumentere at det faktisk er heksesot som forekommer, samt måle ventilasjonen og gi konkrete råd i hvert skadetilfelle.

Hva er Heksesot?

Heksesot er en sverteskade på innvendige flater og oppstår som følge av kjemiske avgasser fra nyere eller oppussede flater innendørs. Mycoteam har lang erfaring med å dokumentere at det faktisk er heksesot som forekommer, ved hjelp av enkel prøvetakning i form av tapeavtrekk som kan sendes per post.

Er det farlig?

Heksesot er en synliggjøring av hva som uansett er i inneluften. Det er ikke farlig, men mer et kosmetisk problem, og kan i tillegg være en indikasjon på en for dårlig ventilasjon.

Hva gjør man?

Mange opplever heksesot som skjemmende og vil forsøke å vaske det vekk. Dette kan være svært vanskelig da misfargingen er fet og klissete. Noen maler bare over, men opplever at det da kommer raskt tilbake. Det er viktig å undersøke boligen i sin helhet og blant annet måle ventilasjonen for å unngå at det oppstår igjen. Mycoteam kan også analysere avtrekksprøver av svertingen i mirkoskop for å dokumentere hva svertingen består av, og for å dokumentere at det faktisk er heksesot som forekommer, og ikke bare støvavsetning utenfra.

Kontakt oss

Nyhetsbrev

Abonnér på vårt nyhetsbrev!