Maurene tar ikke påskeferie!

Skrevet av spesialrådgiver i Mycoteam, Johan Mattsson, dr.philos. og godkjent skadedyrbekjemper.

Mens mange av oss reiser på påskeferie, oppfører maurene seg annerledes. Vi merker det særlig i forbindelse med svart jordmaur («sukkermaur») når de tidlig på våren våkner etter vinterdvalen. Det er ofte mange reir med svart jordmaur tett opp mot bygninger. Mikroklimatiske forhold, særlig mot sør og vest om huset, fører til at det blir det varmt nok til at maurene våker nokså tidlig på våren. Fordi hagen fremdeles er frossen og uten tilgjengelig næring, trekker de da inn i våre varme boliger på næringssøk. De kan finne godt med næring, særlig på kjøkkenet. De formidler da denne informasjonen til hele reiret slik at det raskt kan bli en merkbar invasjon av maur på kjøkkenbenken og i oppvaskmaskinen.

En slik mauraktivitet kan oppleves som irriterende og kanskje litt skremmende, men hold ut! I løpet av noen uker stiger temperaturen ute og dermed også den naturlige næringstilgangen for maurene. Med bedret tilgang til mer variert og tilgjengelig næring for maurene slutter de å trekke innendørs. Det betyr at dere ikke trenger å gjøre noen bekjempelsestiltak mot mauren. Ta det med ro og ta det som en interessant opplevelse – eller som det står i bibelen: «Gå til mauren, du late. Se dens ferd og bli vis.».

Hvis du imidlertid har problemer med maur innendørs til andre tider på året enn noen uker ved påsketider, anbefaler vi at dere tar kontakt med oss for å avklare om det er noe mer alvorlig og bakenforliggende skadeårsak som bør avklares.

Nyhetsbrev

Abonnér på vårt nyhetsbrev!